fbpx

BioPlus ® YC

Vreća BioPlus na providnoj pozadini sa deklaracijom na prednjoj strani. Poboljšano zdravstveno stanje, Dosledno bolji dnevni prirast i konverzija hrane, Smanjuje digestivna oboljenja
  • Poboljšano zdravstveno stanje
  • Dosledno bolji dnevni prirast i konverzija hrane
  • Smanjuje digestivna oboljenja

BioPlus YC™ je probiotik u kome su aktivni sastojci u jednako sprejno osušenoj smješi sporoformnih bakterijskih sojeva Bacillus licheniformis DSM 5749 i Bacillus subtilis DSM 5750. Ova dva mikroorganizma rastu prirodno na tlu i u soji. Bacillus licheniformis i Bacillus subtilis su bakterije koje se, nakon unošenja, raspoređuju u gastro-intestinalnom traktu gdje proizvode enzime koji razlažu skrob – amilaze, enzime koji razlažu proteine – proteaze i enzime koji razlažu masti – lipaze. Ovi enzimi pomažu varenje komponenata hrane u manje molekularne supstance koje su lako iskoristive za životinje. Ovi mikroorganizmi su kompetitivna flora sa E.coli i Clostridia sojevima, te uspješno vrše supresiju istih.

Mikroorganizmi koji proizvode enzime:

  • smanjuju broj gram-pozitivnih i gram-negativnih patogenih mikroba u digestivnom traktu
  • obezbeđuju bolji rast
  • poboljšavaju konverziju hrane
  • bolja svarljivost proteina, skroba i masti
  • manja smrtnost
  • homogena legla i jata
  • bolji prirast mladih kategorija
  • poboljšanje proizvodnih rezultata čak i u lošim uslovima gajenja
  • pogodan za peletiranje

Zdravlje

  • promocija i stabilizacija pozitivnih i poželjnih bakterija ( mliječnokiselinske bakterije )
  • pomaže metabolizam boljim korišćenjem hranljivih sastojaka
  • stabilizacija crijevne flore i prevencija dijare preko supresije E.coli i Clostridia sojeva

Proizvodne osobine

  • široko polje aktivnosti dva komlementarna sporulentna Bacilus-a i kompetitivnost sa Clostridia i E.Coli – sprečavanje ‘sudden death sindrom’ kod krmača i vertikalnih infekcija na prasad
  • specijalno selektovani sojevi sintetišu enzime ( proteaze, lipaze, amilaze )
  • poboljšana konverzija hrane i povećan dnevni prirast kod:
  • prasadi prosječna konverzija -4.5% a dnevni prirast 9%
  • krmače mortalitet prije odbijanja -22% a masa na odbijanju +5%
  • ćuraka prosječna konverzija -2% a dnevni prirast 3%
  • brojlera prosječna konverzija -4,5% a dnevni prirast 2,3% a smanjenje smrtnosti -22%
  • Telad prosječna konverzija hrane -2% a dnevni prirast +5%

Činjenice:

  • Stabilizacija crijevne flore
  • Proizvodnja enzima
  • Preživljavanje u procesu peletiranja i ekspandiranja
  • Kompatibilan sa antibioticima i drugim dodacima hrani