fbpx

Calf Protector®

Tuba sa ljekovitom masom za telad. Pasta za oralnu primjenu kod novorođene teladi
  • Pomoć pasivnom imunitetu
  • Manje poremećaja varenja
  • Smanjen morbiditet
  • Smanjen mortalitet
  • Zdrava i vitalna telad
  • Bolji početak rasta

Pasta za oralnu primjenu kod novorođene teladi

Način dejstva:

Utiče direktno na vitalnost teladi jer trigliceridi srednjeg lanca koji su visoko usvojivi daju podršku u energiji potrebnu teletu u prvim satima života.

Koncentrat kolostruma sadrži imunoglobuline koji poboljšavaju pasivni imunitet teleta. Time se telad štite tokom prvih sati i dana života i aktivira se pasivna imunizacija, lokalno u crijevima, ali i sistemski u cijelom organizmu.

Četiri probiotska niza kojima se uspostavlja ravnoteža korisne crijevne flore. Pasta sadrži 4 različita sinergetska probiotika. 2 tipa mliječno kiselinskih bakterija koje nastanjuju crijeva pozitivnom mikroflorom, kao i Bacillus Subtilis i Bacillus licheniformis koji isključuju štetne bakterije i patogene i podržavaju svarljivost hranljivih sastojaka.

Vitamini i visoko bioraspoloživi mikroelementi u velikim koncentracijama dodati su kao završni elementi preparata Calf Protector® kojima se podržavaju sve fiziološke funkcije. Naročito Vitamin E podržava stvaranje antitijela, čime je opet zagarantovana veća otpornost na infekcije.

Doziranje:

30 ml po teletu što je prije moguće nakon teljenja. Slabo vitalnoj teladi treba dodati još 30 ml 6 sati nakon teljenja.

Pakovanje:

Tube od 60 ml.