Način djelovanja:
- Proizvodi jabučnu kiselinu koja stimuliše aktivnost mikroorganizama
- Koristi kiseonik iz buraga da pravi efikasniju anaerobnu sredinu
- Na taj način raste broj mikroorganizama buraga koji utiču na varenje masti i proteina
- Povećanjem mikroorganizama u buragu se povećava varenje celuloznih vlakana
- Veće iskorišćavanje amonijaka i veća sinteza proteina
Ekonomska korist od Probio-Sacc-a:
Dnevno ulaganje po grlu je 0,13 KM
Dobit od ulaganja je 2 l mlijeka dnevno X 0,5 KM = 1,0 KM
Povratak investicije je 1:7
Sastav:
Registrovani, specijalni soj Saccharomices Cerevisiae BCCM/MUCL 39885
Odobreno u EU za mlijčne krave, tovnu junad, ovce i koze
Doziranje:
3 – 4 g po grlu dnevno
2 – 3 g po grlu dnevno