fbpx

TechnoMos ®

TechnoMos® je prebiotik i imunostimulans baziran na oligomananima i β-glukanu ekstrahovanim direktno iz ćelijskog zida pivskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)

 

 

TechnoMos® je prebiotik i imunostimulans
baziran na oligomananima i
β-glukanu ekstrahovanim direktno iz ćelijskog
zida pivskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae).

TechnoMos® sadrži visok sadržaj veoma efikasnih

  • β-Glukana i
  • Mannanoligosaccharid-a.

Koji je način delovanja TechnoMos®?

β-(1,3) Glukana

… su poznati kao imunomodulatori sa stimulišućim efektom na nespecifični imuni sistem. β-Glucane podržava odbranu organizma aktivirajući makrofage što provocira povećanje proizvodnje imunoglobulina. Naročito za tek rođene i mlađe životinje su ovi efekti životno značajni. Međutim, i sve druge životinje imaju koristi od ovih efekata tokom stresnih perioda (npr. infekcije, promene hrane, premeštaji, vakcinacije).

Mananoligosaharidi (MOS)

… su ne svarljivi karbohidrati koji imaju pozitivan regulatorni efekat na crijevnu mikrofloru. U digestivnom traktu MOS dolazi u kontakt sa specifičnom crijevnom mikroflorom – kako onom poželjnom tako i onom patogenom, kao što su E. coli, salmonella, clostridia. Obično ovi patogeni organizmi se vezuju za crijevni zid i ometaju zdravstveno stanje životinja kolonizujući crijevni sadržaj. Zbog specifičnog afiniteta, MOS je sposoban da se vezuje za receptore patogena. Na ovaj način se izbjegava vezivanje patogena na crijevni zid. Ovaj kompleks (patogen-MOS) koji nastaje, izbacuje se preko izmeta. Borbom sa patogenima, poželjna crijevna flora (Bifidobacteria, Lactobacillus species) se podržava. Normalna crijevna flora je preduslov ta maksimalno iskorišćavanje hranljivih materija.