
Živi kvasac u ishrani goveda
Neupitan je pozitivan uticaj živog kvasca na mikrobiotu buraga. Šta su živi kvasci i koje su njihove prednosti? Na šta treba obratiti pažnju prilikom njihove
Na ProbiCo blogu ćete pronaći korise savjete, trikove, studije slučaja, uputstva i najnovije aktuelnosti iz svijeta poljoprivrede, aditiva i opreme za farme.
Neupitan je pozitivan uticaj živog kvasca na mikrobiotu buraga. Šta su živi kvasci i koje su njihove prednosti? Na šta treba obratiti pažnju prilikom njihove
Istraživanja pokazuju da nedostatak željeza kod prasadi dovodi do velikih problema u razvoju. Prirodno snabdijevanje željezom putem mlijeka krmače nije dovoljno za zdrav razvoj prasadi.
Na osnovu sprovedenog terenskog istraživanja, svjetla za hranilice, u kombinaciji sa svjetlima za pojilice, pomažu živini da dostigne svoj maksimalni genetski potencijal, poboljšavajući potrošnju hrane
Prvi sati života prasića su krucijalni, jer se antitijela ne prenose sa majke na fetus tokom perioda gestacije. Stvari brzo krenu po zlu i dolazi
Prema nedavnim istraživanjima, gubici u proizvodnji prasadi mogu dostići i 17%. To je značajan ekonomski gubitak za poljoprivrednike, ne samo zbog visoke stope smrtnsoti, već
Telad, prasad, jagnjad i ždrijebad rađaju se sa nezrelim imunim sistemom. Upravo zbog toga oni su skloni zaraznim bolestima (npr. bolesti respiratornog trakta i dijareja)