fbpx

Stojnica za obradu papaka

Najnoviji rezultat stalnog istraživanja i razvoja je Agricow stojnica za obradu papaka s 4 motora za sve noge kod krave, kako bi se osigurala veća udobnost i sigurnost i za životinju i za operatera.

Dimenzije stroja, podloga od gumene prostirke posebno je dizajnirana, kako bi se osigurala veću udobnost i mir u radu sa životinjama. Proizvodi se interno u našoj tvornici od pocinčanog čelika. 

Pomoću AGRICOWS -ove motorizovane stojnice za obradu papaka možete dovršiti tretman svakih 5 minuta. Krave se nemaju vremena kretati, tresti i udarati nogama.

Veliki dijelovi smaknuti su radi lakšeg kretanja životinje. Prednji odbojnik napravljen je na otvoru radi sigurnosti rukovatelja kao i novi sistem otvaranja i zatvaranja koji radi brzo i jednostavno.

Tada je vrlo lako upravljati koljenima čiji su uglovi izučavani radi prirodnog kretanja, posebno kako bi se izbjegle povrede skočnih zglobova, tetiva i ligamenata. Ergonomija stroja je tako optimizovana kako bi ponudila najbolje performanse za različite veličine životinja, od većih do manjih, poput mogućnosti podešavanja zadnjeg valjka. Iz tog razloga, podizanje podupirača ključno je za upravljanje operacijama na udu bez napora i patnje.

Stojnica-za-čišćenje-papaka